Elke nieuwe tuin heeft een goed ontwerp nodig. We hebben met u een gesprek gehad om de eisen en wensen goed in kaart te brengen en nu gaan wij ermee naar de tekentafel om tot een doordacht, architectonisch plan te komen.

Schetsontwerp

Naar aanleiding van een gesprek maken wij een opnameverslag, met hierin een overzicht van alle eisen en wensen. Wilt u bijvoorbeeld een overkapping? Moet er een speelplek zijn voor de kinderen? En wilt u een vijver of liever niet? We bepalen welke functies de tuin moet vervullen en hebben daarbij uiteraard ook aandacht voor de sfeer die u in de tuin wilt creëren. Op basis van dit opnameverslag maken wij een eerste ontwerp. Dit noemen we ook wel het schetsontwerp, waarbij het met name om de indeling van de tuin gaat. Deze eerste schets komen wij bij u thuis presenteren. Ook al is dit ontwerp ons advies, dat betekent niet dat het gelijk raak hoeft te zijn. Samen gaan we kijken; is dit écht het ontwerp dat het moet worden of doen we hier samen aanpassingen in?

Definitief ontwerp

Met uw input gaan we weer terug naar de tekentafel en maken we het voorlopig ontwerp. Hierin verwerken we eventuele wijzigingen, maar ook gaan we kijken naar de invulling van de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als: wordt het echt gras of kunstgras? Als we beiden tevreden zijn met het voorlopig ontwerp, maken we het ontwerp definitief. Dan volgen ook het beplantings- en verlichtingsplan.

Ramingen

Het definitieve ontwerp is – samen met het beplantings- en verlichtingsplan – een ontwerp waar zowel wij als u volledig achter staan. Vervolgens gaan wij aan het rekenen. Wij bieden u drie ramingen, waarbij u echt zelf uw tuin kunt samenstellen. Voor alle elementen in de tuin kunt u namelijk kiezen uit verschillende materialen en wijze van verwerken, die allemaal zeer bepalend zijn voor het eindresultaat. Kiest u voor duurzame materialen en hoogwaardige kwaliteit? Of toch liever een goedkopere variant? We nemen u mee in alle mogelijkheden waardoor we samen tot het beste eindresultaat komen.

Voordat we beginnen, weten we waar we eindigen.